Sporazum s Švajcarskom o socijalnom osiguranju

Izvor: Blic, 11.Okt.2010, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum s Švajcarskom o socijalnom osiguranju

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić i ambasador Švajcarske u Srbiji Ervin Hofer potpisali su danas u Beogradu Sporazum o socijalnom osiguranju.

Sporazumom o socijalnom osiguranju između Srbije i Švajcarske biće uređeno ostvarivanje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, zdravstvenog osiguranja, kao i osiguranja za slučaj povreda na radu i profesionalnih bolesti.

Zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sporazumu, prava iz oblasti socijalnog osiguranja, uključujući i prava na penziju, ostvariće više desetina hiljada državljana Srbije koji rade u Švajcarskoj, saopštilo je Ministarstvo rada i socijalne politike.

Rešenja u sporazumnu, dodaje se, usklađena su sa promenama u nacionalnim zakonodavstvima dve države, kao i najnovijim evropskim standardima u oblasti socijalnog osiguranja, uzimajući u obzir da je prethodni sporazum o socijalnom osiguranju potpisan još 1982. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.