Španija: Zaplenjena imovina bivšeg direktora MMF-a

Izvor: Blic, 25.Sep.2015, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija: Zaplenjena imovina bivšeg direktora MMF-a

Španski sud naložio je zaplenu imovine bivšeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Rodriga Rate, te i njegove penzije od MMF-a, u okviru istrage utaje poreza, saopštili su u četvrtak izvori bliski španskom pravosuđu.

Sud u Madridu naložio je zaplenu imovine Rodriga Rate u iznosu od 18 miliona evra, jer nije platio kauciju koju je sud odredio ranije.

Španska služba za borbu protiv utaje poreza, organ nezavisan od poreskih organa, podneo je tužbu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << protiv Rate koji je bio ministar privrede od 1996. do 2004. godine, što je dovelo da njegovog privođenja 17. aprila i pretresa njegove kuće i kancelarije.

Bivši generalni direktor MMF-a (2004-2007) osumnjičen je da nije poreskoj službi prijavio celu svoju imovinu, ali je osumnjičen i u drugim aferama.

Rato, bivša zvezda vladajuće Narodne stranke premijera Mariana Rahoja, postao je jedan od simbola korupcije španskog establišmenta.

Rato je umešan u aferu poslovanja vodeće španske banke Bankija čiji je bankrot 2012. godine primorao Španiju da zatraži finansijsku pomoć do 41 miliona evra za bankarski sektor.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.