Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Smanjenje plata i penzija nije po Ustavu"

Zaštitnik građana Saša Janković izrazio je danas ozbiljnu sumnju u ustavnost zakona kojima se umanjuju penzije i plate zaposlenih u javnom sektoru.

Janković je tokom sastanka sa predstavnicima Udruženja sindikata penzionera Srbije i Udruženja vojnih penzionera Srbije izneo uverenje da će Ustavni sud naći vremena da, u razumnom roku, meritorno odluči o podnetim inicijativama za ocenu ustavnosti Zakona o privremenom uređivanju načina isplate >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << penzija, kojim je predviđeno

smanjenje penzija.

Inicijativu za ocenu ustavnosti podneli su predstavnici tog udruženja koji smatraju da su im donošenjem tog zakona povređena Ustavom garantovana prava, pre svega pravo na imovinu.

Navedeno je i da su predstavnici Udruženja vojnih penzionera Srbije zaštitniku građana izneli i problem koji vojni penzioneri imaju sa usklađivanjem visine penzija iz razloga što PIO Fond ne izvršava odluku Ustavnog i presude Vrhovnog kasacionog suda i Upravnog suda.

Zaštitnik građana je pozvao predstavnike Udruženja vojnih penzionera da podnesu pritužbu na rad nadležnih organa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.