Slavni napadač otišao u penziju, ali u poslednjem meču karijere doživeo visok poraz

Izvor: 011vodič.com, 23.Avg.2019, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavni napadač otišao u penziju, ali u poslednjem meču karijere doživeo visok poraz

Bio je prvak sveta i Evrope, osvajač Lige šampiona. Nekadašnji saborac Andres Inijesta ispratio ga je u penziju sa 6:1. Slavni El Ninjo, Fernando Tores, ovog petka odigrao je poslednji meč u karijeri. Nažalost, njegov Sagan Tosu, japanski klub u kojem je igrao minulih godinu dana, visoko je poražen od Kobea.
Na meču Granada – Sevilja, naša >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << kladionica nudi kvotu 9.50 za igru X-2&2-4.
Upravo je Inijesta, Toresov saigrač iz najslavnijih dana reprezentacije Španije, dirljivom porukom ispratio Toresa u fudbalsku penziju.
– Naše putovanje nas je dovelo do svih krajeva sveta. I, pogledaj gde smo danas. U Tosuu, ti igraš svoju poslednju utakmicu. Uživaj u svemu što ti donosi žiovot i budi srećan. Ali, ovo je veoma čudno Fernando. Nisi ni otišao, a već mi nedostaješ – napisao je Inijesta.
Fernando Tores rođen je u Fuenlabradi, gradu koji po lepom pamte košarkaši Partizana, 20. marta 1984. Dete je madridskog Atletika, gde je zbog “bejbi fejsa” dobio nadimak El Ninjo (Dečak). Kao jedan od najboljih evropskih napadača, 2007. je prešao u Liverpul. Prvu sezonu na Enfildu je odigrao briljantno i na 46 utakmica dao 33 gola.
Provešće u Liverpulu još dve i po godine, sve do januara 2011. Prešao je u Čelsi za 55 miliona evra, što je u to vreme bio najvredniji transfer u istoriji engleskog fudbala. Suočen sa ogromnim pritiskom, prvu polusezonu je odigrao loše i završio je sa 11 golova na čak 49 utakmica. Već tada je ostrvska štampa počela da ga naziva “istorijskim promašajem”.
Međutim, u Čelsiju je dobio ono što nije imao u Liverpulu. Trofeje! Za tri i po godine na Enfildu nijedan, a već u prvoj celoj sezoni na Stamford Bridžu osvojio je Ligu šampiona. U onom čuvenom finalu 2012. protiv Bajerna u njegovom Minhenu, u kojem je Čelsi igrao osakaćen povredema i kartonima, Tores je na teren kročio u 84. minutu, neposredno pošto je Tomas Miler pogodio za vođstvo Bavaraca. Četiri minuta kasnije, Drogba je divnim golom izjednačio. Bitka je, podsetimo, rešena na penal ruletu.
Sa Čelsijem je sledeće godine osvojio i Ligu Evrope. Međutim, ubrzo je došlo vreme za tamnije tonove. Drudi dolazak Žozea Murinja u Čelsi nije prijao španskom napadaču, pa je ponovio golgeterski učinak s proleća 2012. Odigrao je 41 utakmicu, dao 11 golova i leta 2013. otišao na pozajmicu u Milan.
Bio je to ubedljivo najcrnji deo njegove karijere. Igrao je u Španiji, u Engleskoj. Italijanski fudbal nikako nije deo njegovog fudbalskog bića. Mučio se sa povredama, mučio se sa sistemom igre. odigrao je za “rosonere” samo 10 utakmica, a prvi i jedini gol dao Empoliju.
Vreme je bilo da se vrati kući. Molio je Silvija Berluskonija i Adrijana Galijanija da ga puste u Madrid. Srce je vuklo u Atletiko, mada to odavno nije bio onaj El Ninjo koji je, sedam godina ranije, iz centra španske prestonice otišao u svet.
Znao je da će Atletiko biti poslednji klub u kojem će igrati ozbiljan fudbal. Tamo je bio svoj, i dalje voljen, mada mu navijači “jorgandžija” nikada nisu sasvim oprostili odlazak u Liverpul. Za tri i po sezone, postigao je 38 golova na 160 utakmica i osvojio Ligu Evrope. Japan je izabrao tek da se u miru penzioniše.
Fernando Tores je bio nezaobilazni član reprezentacije Španije u njenim najslavnijim danima. Odigrao je 110 utakmica za “furiju”, postigao 38 golova, a Španci posebno pamte onaj za pobedu nad Nemcima (1:0) 2008. i prvu evropsku titulu. Koliko je Visente Del Boske, kreator tog sjajnog tima verovao u njega, svedoči i odluka da ga uvrsti u tim za Mundijal 2010, iako je samo mesec dana ranije imao operaciju kolena. Iz Južne Afrike se vratio kao šampion sveta. Blistavu seriju, Španija će da zaokruži još jednim osvajanjem evropskog trona.
Iz Japana, El Ninjo je otišao u penziju. Ne baš slavno, ali ko za to mari. Slavu je stekao mnogo ranije.

The post Slavni napadač otišao u penziju, ali u poslednjem meču karijere doživeo visok poraz appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MANČESTER NA NOGAMA Bitka za spas jednog od najstarijih engleskih klubova

Izvor: 011vodič.com, 23.Avg.2019

Engleska, toliko verna tradiciji je na nogama. Razlog je jedan od najstarijih ostrvskih klubova, trećeligaš Buri, osnovan 1885.. Na meču engleske treće lige Donkaster – Linkoln, naša kladionica nudi kvotu 6.50 za igru X-1.. O čemu se radi? Buri je član profesionalnog nivoa engleskog fudbala,...

Nastavak na 011vodič.com...

Fernando Tores odigrao poslednji meč u karijeri

Izvor: RTS, 23.Avg.2019

Fernando Tores odigroa je u Japanu poslednji meč svoje fenomenalne profesionalne karijere. . Nekadašnji fudbaler madridskog Atletika, Liverpula, Čelsija, završio je karijeru u 35. godini kao član ekipe Sagan Tosu. Ovaj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.