Sindikati čekaju Vladu, a Vlada čeka MMF!

Izvor: S media, 05.Nov.2010, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati čekaju Vladu, a Vlada čeka MMF!

Rok koji su sindikati dali Vladi Srbije da ubedi MMF da se sindikalni zahtevi ubace u Zakon o penzijama ističe danas.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović poručuje da će sindikati sigurno izvesti radnike na ulicu i ući u generalni štrajk ako odgovor Vlade bude negativan.

Orbović kaže da Vladi više neće >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << davati dodatne rokove i da se odmah kreće sa peticijom za smenu.

- Nema više čekanja, ovo je bio poslednji rok! Ne zanima nas MMF, jer niti smo ih mi zvali, niti smo videli korist od tog njihovog kredita, jer su plate u Srbiji i pored toga pale za 30 odsto. Ako ne dobijemo pozitivan odgovor, počinjemo da skupljamo potpise za smenu Vlade i to će trajati narednih 15 do 20 dana. Onog dana kada budemo predavali potpise, napravićemo veliki protest i štrajk u Beogradu. Zatim ćemo pozvati celu Srbiju u generalni štrajk - najavljuje Orbović.

Centrala MMF odlučuje o srpskim penzijama

Kako napreduju pregovori Vlade i MMF-a i da li ih uopšte ima ili se čeka samo stav iz vašingtonskog sedišta MMF-a, juče je bilo nemoguće saznati. Potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić sinoć je izjavio da, prema njegovim saznanjima, MMF nije promenio stav u vezi sa zahtevima sindikata. U kabinetu premijera Cvetkovića, međutim, naveli su da su pregovori u toku, ali bez dodatnih detalja.

Predsednik UŠ „Sloga" Željko Veselinović tvrdi da skupljanje potpisa može da počne već danas.

- Mi smo doneli odluku da ćemo to raditi po firmama, tamo gde je moguće, a skupljaćemo ih i od vrata do vrata i po ulicama. Već smo spremili formulare i sve organizovali - kaže Veselinović.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.