Sin: Nemačku će 2016. talas izbeglica koštati 21 milijardu

Izvor: Press, 05.Jan.2016, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sin: Nemačku će 2016. talas izbeglica koštati 21 milijardu

Nemačku će talas izbeglica u ovoj godini koštati oko 21 milijardu evra, procenjuje nemački ekonomski ekspert Hans-Verner Sin.
           On je, u inzervjuu berlinskom „Tagešpigel“, kazao da slobodna imigracija nanosi veliku štetu po socijalnu državu.
Šef nemačkog instituta za ekonomske nauke (Ifo) istakao je da finansiranje imigracije ide na štetu najsiromašnijih, te da će dovesti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << do povećanja godina starosti za odlazak u penziju.
Pomoć izbeglicama, prema njegovim rečima, ne sme biti finansirano većim zaduživanjem države, jer bi u suprotnom buduće generacije morale da „stežu kaiš“.
Kao alternativu, on je naveo povećanje starosne granice za odlazak u penziju ili smanjenje subvencija.
„Neophodno je smanjiti izdatke. Svakako će to pogoditi najsiromašnije. Troškovi integracije izbeglica u Nemačkoj biće ogromni“, naglasio je Sin.
On je objasnio da će troškovi samo u ovoj godini iznositi 21 milijardu evra, ako broj primljenih imigranata ostane na jednom milionu.
Narednih godina dodaće se dalji izdaci u visini od najmanje 79 milijardi evra.
„Ozbiljne procene idu čak do 450 milijardi, u zavisnosti koliko se dobro ili loše budu integrisale izbeglice“, upozorio je Sin.
On je kazao da se ne smeju preceniti kvalifikacije izbeglica.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.