Savez penzionera u Federaciji BiH o protestima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Apr.2016, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savez penzionera u Federaciji BiH o protestima

Savez penzionera u Federaciji BiH na današnjoj skupštini trebalo bi da se odredi o odluci o masovnim protestima penzionera u septembru u pet kantona u Federaciji BiH nakon što je vlast saopštila da će naredna dva mjeseca biti krizna za isplatu penzija.

Penzioneri su ranije saopštili da ukoliko Vlada Federacije BiH i dalje ne bude poštovala sporazum prema kojem penzije treba da budu isplaćene do petog u mjesecu, oni najavljuju radikalne mjere.

Prijedlog, koji treba usvojiti današnja skupština Saveza jeste da protesti penzionera budu održani u septembru u pet kantona, na koje bi trebalo izaći najmanje 50 hiljada penzionera.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.