Sarkozi prihvatio ostavku Fijonove vlade

Izvor: Blic, 13.Nov.2010, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarkozi prihvatio ostavku Fijonove vlade

Vlada premijera Francuske Fransoa Fijona podnela je danas ostavku, koju je prihvatio predsednik Nikola Sarkozi, javile su agencije.

U saopštenju iz kancelarije predsednika kratko je navedeno da je Sarkozi prihvatio ostavku koju je u ime vlade podneo premijer Fijon.

Sarkozi je prethodno u junu najavio da planira da rekonstruiše vladu pošto bude usvojen zakon o reformama enzijskog sistema.

Reformska mera, koja predviđa podizanje minimalne starosne granice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za odlazak u penziju sa 60 na 62 godine, ozakonjena je u sredu, jedan dan pošto ju je odobrio predsednik Sarkozi.

Popularnost Sarkozija je najniža od dolaska na vlast 2007. godine, a analitičari procenjuju da će se prilikom imenovanja članova nove vlade rukovoditi željom da stvori dobru osnovu za buduće izbore, koji će biti održani 2012. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.