SJAJNE VESTI ZA PENZIONERE! VUČIĆ NAJAVIO ISTORIJSKO POVEĆANJE: Neće biti manje od 18 %

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2022, 12:00

SJAJNE VESTI ZA PENZIONERE! VUČIĆ NAJAVIO ISTORIJSKO POVEĆANJE: "Neće biti manje od 18 %"

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas značajno povećanje penzija, u dva navrata, koje, kako je rekao, ukupno neće biti manje od 18 odsto.

- Sada smo u najpovoljnijoj poziciji, spustili smo nivo penzija na 9,1-9,2 udela u BDP, i velika je vest da će penzioneri imati najveće povećanje penzija u ne znam koliko godina i decenija, suštinski i realno - rekao je Vučić novinarima na obilaznici. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Naveo je da će povećanja biti u dva navrata, jedno već ove godine, možda i u oktobru, ali svakako u novembru i decembru, kao i drugo od 1. januara naredne godine, napominjući da ne govori o jednokratnim davanjima, već o povećanju penzija.

- To ukupno neće biti ispod 17-18 odsto. To je neverovatno i neočekivano u ovakvim uslovima. Penzioneri, imaćete najkasnije sa 1. januarom, povećanje penzije od 18,2 odsto, ako nam MMF u potpunosti odbori - rekao je Vučić.

On je dodao da sutra kreću razgovori sa MMF-om.

- Mi smo svoju računicu napravili i obezbedili novac, ali nećemo da kršimo fiksalnu stabilnost, ni stabilnost zemlje. Ovo je fantastična vest za penzionere. Ove godine povećanje 9,9 odsto, sledeće 11, kumulativn 18 odsto - rekao je Vučić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.