SADA I ZVANIČNO: Makron potpisao zakon o penzijama nakon podrške Ustavnog saveta

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2023, 09:46

SADA I ZVANIČNO: Makron potpisao zakon o penzijama nakon podrške Ustavnog saveta

Objavljeno je danas u službenom glasniku vlade.

Francuski predsednik Emanuel Makron potpisao je osporavani zakon, kojim se povećava starosna granica za odlazak u penziju za dve godine, objavljeno je danas u službenom glasniku vlade, prenosi Rojters.

Proglašenje zakona usledilo je nakon što je Ustavni savet Francuske u petak podržao vladinu meru koja je prouzrokovala višemesečne burne rasprave i proteste i koja je prošla kroz parlament bez glasanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zbog nedostatka većine.

Oko 4.000 ljudi okupilo se juče ispred zgrade Gradskog veća u Parizu nakon što je Ustavni sud odobrio povećanje starosne granice za penziju sa 62 na 64 godine i odbacio zahtev da bude raspisan referendum.

Demonstranti su u petak veče u centru Pariza palili kante za smeće i uzvikivali parole.

Protesti su održani i u Renu, Lionu, Nici i drugim gradovima Francuske.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron o reformi penzionog sistema: Moj moto je nikada ne odustaj

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 15.Apr.2023

Povodom odluke Ustavnog saveta Francuske, koji je dao zeleno svetlo za nepopularnu reformu penzionog sistema kojom se povećava starosna granica za odlazak u penziju za dve godine, francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da je njegov moto “nikada ne odustaj”. Makron se osvrnuo na odluku...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.