Ruski legendarni pištolj  Makarov odlazi u penziju

Izvor: Vesti-online.com, 05.Jan.2019, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski legendarni pištolj "Makarov" odlazi u penziju

Završeno je testiranje ruskog pištolja za Ministarstvo odbrane, koji bi trebalo da bude zamena za pištolj "Makarov".

"Testiranje novog perspektivnog pištolja, sa mecima kalibra 9 puta 21 milimetar, sprovedeno je od avgusta do decembra u bazi Instituta i na poligonima Ministarstva odbrane Rusije u Zapadnom i Centralnom vojnom okrugu", saopštila je pres-služba Centralnog naučno-istraživačkog instituta za proizvodnju mašina.

Rezultati testiranja pištolja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nalaze se na razmatranju državne komisije.

Kako se navodi, testiranja su potvrdila visoke taktičko-tehničke karakteristike pištolja i njegovu sposobnost da funkcioniše u ekstremnim uslovima.

"Pištolj je radio u širokom dijapazonu temperatura, od plus 50 do minus 70 stepeni Celzijusa", naveli su u Institutu.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija testirala novi pištolj, "Makarov" ide u penziju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jan.2019

Završeno je testiranje ruskog pištolja za Ministarstvo odbrane, koji bi trebalo da bude zamena za pištolj "Makarov"..."Testiranje novog perspektivnog pištolja, sa mecima kalibra 9 puta 21 milimetar, sprovedeno je od avgusta do decembra u bazi Instituta i na poligonima Ministarstva odbrane Rusije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.