Revizijom invalidskih penzija usteda 86 miliona dinara

Izvor: Studio B, 13.Maj.2015, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Revizijom invalidskih penzija usteda 86 miliona dinara

Za samo godinu dana revizijom invalidskih penzija Ministarstvo rada uštedelo je 86 miliona dinara, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin danas u Prijepolju gde je otvorio ordinaciju za medicinsko veštačenj

"Sa revizijom će se nastaviti dokle god postoje invalidske penzije, koje će biti konstantno proveravane. Da je to urađeno pre 10-tak godina zamislite >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kolika bi bila ušteda", rekao je Vulin i naglasio da su nove prijave za invalidske penzije mnogo bolje dokumentovane i da se sada prijavljuju samo oni koji imaju pravo na to.

Otvarajući ordinaciju za medicinsko veštačenje PIO fonda u kojoj će se obavljati veštačenje za ocenu radne sposobnosti i tuđu negu i pomoć osiguranika i korisnika sa područja opština Prijepolje, Priboj i Nova Varoš, ministar Vulin je istakao da se novom organizacijom medicinskog veštačenja u Prijepolju nastavlja približavanje Fonda PIO korisnicima ovih usluga koji su do sada na pregled morali da putuju u filijalu u Užice.

Direktorka Fonda PIO Dragana Kalinović rekla je da će rad ordinacije biti organizovan svakog utorka, celog dana, odnosno četiri puta mesečno.

 "Više neće biti muke sa prevozom", rekla je ona, podsećajući da je Prijepolje 75 kilometara udaljeno od Užica, kao ni cekanja, jer će mesečni broj pacijenata, kojih je  oko 70, biti pregledan u roku od mesec dana.

Predsednik opštine Prijepolje Emir Hisimbegović ukazao je da je Zlatiborski okrug  veliki, a da je Prijepolje geografski odvojeno od Užica, u smilu i puteva i transporta bolesnih lica koja bi morala doći na komisiju. 

"Prijepolje je udaljeno od Nove Varoši i Priboja 20 minuta vožnje, tako da stanovnicima tih opština neće biti problem da dođu kod nas", rekao je on.

Ističući da je ovo trebalo uraditi i ranije, ali da i sada nije kasno, Hisimbegović se zahvalio Ministarstvu rada što je donelo odluku da Prijepolje bude centar gde se mogu pregledati osiguranici i donositi odluke o njihovoj radnoj sposobnosti, kao i o tuđoj nezi i pomoći bolesnim licima.

Tokom boravka u Prijepolju Vulin se se sastao i sa rukovodstvom ove opštine.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.