Rebalans budžeta preko ledja radnika

Izvor: Beta, 27.Okt.2014, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rebalans budžeta preko ledja radnika

BEOGRAD, 27. oktobra 2014. (Beta) - Smanjenje plata i penzija su iznudjeni ekonomski potezi, a ne ekspertski, hrabri i politički, kakvim se predstavljaju javnosti, jer se neostvareni prihodi budžeta nadomešćuje "štednjom", saopštili su u ponedeljak udruženi sindikati Srbije "Sloga".

"Ovim je potpaljen fitilj socijalnih tenzija koje će u narednom periodu uslediti, jer su plate i >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << penzije u Srbiji za većinu stanovništva odavno 'socijala', a to će samo doprineti nastavku pada životnog standarda, daljem siromašenju stanovništva i neće doneti željene rezultate", navodi se u saopštenju "Sloge".

Prognoza tog sindikata je da će Vlada Srbije ubrzo "posegnuti i za drugim mehanizmima fiskalnog prilagodjavanja, poput povećanja PDV-a".

"Zabrinjava izostanak zajedničke reakcije sindikata javnog sektora, koji očigledno nisu ozbiljno shvatili sve predhodne najave Vlade da neće imati milosti niti prema jednoj grani, osim za nosioce državnih javnih funkcija koji mere štednje u vidu smanjenja zarada neće ni osetiti, jer će im sada plate biti manje umanjene nego solidarnim porezom", ocenila je "Sloga".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Sindikat Sloga: Rebalans budžeta preko leđa radnika

Izvor: Blic, 27.Okt.2014

Smanjenje plata i penzija su iznuđeni ekonomski potezi, a ne ekspertski, hrabri i politički, kakvim se predstavljaju javnosti, jer se neostvareni prihodi budžeta nadomešćuje "štednjom", saopštili su danas udruženi sindikati Srbije "Sloga"...- Ovim je potpaljen fitilj socijalnih tenzija koje će...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.