Rasprava o penzijama

Izvor: B92, 29.Okt.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasprava o penzijama

Zagreb, Beograd -- Hrvatska policija potvrdila je da je tokom dana uhapsila više osoba koji se dovode u vezu sa ubistvom novinara Ive Pukanića.

Uhapšeni su Robert Matanić, njegova devojka, te brat Luka Matanić i Amir Mafalani. Hrvatska televizija javila je da su neki od njih uhapšeni na putu prema Srbiji u pratnji jednog srpskog državljanina. Policija je prethodno na vanrednoj konferenciji za novinare objavila snimak muškarca koji je dovezao skuter, pretpostavlja se sa eksplozivom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u dvorište Nacionala kada je ubijen Ivo Pukanić.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Tomislav Karamarko potvrdio za HRT hapšenja osumnjičenih za atentat na Ivu Pukanića i Niku Franjića. Karamarko je rekao kako je obrada široka i sveobuhvatna i potvrdio da su na tragu ubici. Dodao je da će se u skorije vreme znati nešto više.

"Dvojica državljana Srbije"

Od osam uhapšenih osoba osumnjičenih za ubistvo Ive Pukanića, dvojica su državljani Srbije, izjavio je direktor srpske policije Milorad Veljović za B92 i dodao da je to saznao od direktora Hrvatske policije Vladimirom Faberom.

On je dodao da je srpska policija je u svakodnevnom kontaktu sa kolegama iz hrvatske policije kojoj je prenela operativna saznanja, koja su u punoj meri doprinela eventualnom rasvetljavanju ovog krivičnog dela.

Prethodno su specijalne snage MUP-a upale u pet stanova u Draškovićevoj ulici u Zagrebu. Načelnik ureda direktora policije Krunoslav Borovec izjavio je kako ne može komentarisati vest o navodnom hapšenju atentatora.

"Hapšenja se sprovode svakodnevno, a i danas ih je bilo. Komentarisanje se pokazalo kontraproduktivnim", izjavio je Borovec.

Robert Matanić (30) u zatvoru je zbog optužbi da je kao plaćeni ubojica likvidirao bugarske narkobosove odležao osam meseci i 19 dana. Matanić je bio jedan od 12 članova grupe Hrvata koje je 2004. godine bugarska policija osumnjičila za niz mafijaških likvidacija u Sofiji.

Matanić je uhapšen u srpskom hotelu u 2005. godine, a 2007. su ga izručili Bugarskoj. Iz zatvora je pušten zbog nedostatka dokaza.

U grupi s Matanićem bili su i zagrebački crtač stripa Ivan Može (29).

On je nestao nekoliko dana pre nego što je trebalo da napusti Bugarsku, nakon što su i njega oslobodili optužbi.

Roberta, Luku i Amira povezuju sa Sretenom Jocićem zvanim Joca Amsterdam, javlja hrvatski portal 24 sata.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pusta obećanja

Izvor: Večernje novosti, 29.Okt.2008

Poslanici opozicionih stranaka ocenili u sredu da je Vlada, a pre svih potpredsednik Krkobabić, prevarila birače - penzionere, zato što neće biti ispunjeno obećanje o povećanju penzija u sledećoj godini

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.