Priznanja za Boškana i Petrića

Izvor: B92, 14.Okt.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanja za Boškana i Petrića

Vlada Srbije dodelila je nacionalna sportska priznanja odbojkašu Slobodanu Boškanu i rukometašu Vladimiru Petriću za osvojene medalje na velikim takmičenjima.

Boškan je dobio sportsku penziju za osvojenu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine.

Uz to, Boškan je dobio diplomu i doživotno će primati mesečnu nadoknadu u visini od tri prosečne neto plate u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz decembra prošle godine.

Petrić je dobio penziju za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 2001. godine i on će mesečno dobijati sumu u iznosu od jedne i po prosečne plate za decembar prošle godine.

Vlada je navela da su sredstva su obezbeđenja Zakonom o budžetu Srbije za 2010. godinu.

Nacionalno sportsko priznanje dodeljuje se za poseban doprinos razvoju i afirmaciji sporta, sportistima i trenerima, državljanima Srbije, osvajačima medalja na Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama, šahovskoj olimpijadi, svetskim i evropskim prvenstvima u olimpijskim sportovima i nosiocima svetskih rekorda u olimpijskim sportovima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.