Prinudna naplata struje: Neće pleniti šporet ili krevet

Izvor: BKTV News, 31.Avg.2014, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prinudna naplata struje: Neće pleniti šporet ili krevet

Prinudna naplata struje, odnosno,  zaostalih dugova za struju počela je nedavno za oko 100.000 potrošača.

Građani koji imaju dugovanja za struju iz perioda od 1. jula do novembra 2013. prvo mogu da očekuju stavljanje administrativne zabrane na platu ili penziju.
Ukoliko nemaju primanja, proveravaćemo stanje njihovih računa u bankama, a naplata je moguća i oduzimanjem pokretnih stvari uključujući automobile, motore, pa i nepokretnu imovinu, kaže Svetlana Manić >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << zamenik predsednika Komore izvršitelja.
Manićeva je dodala da stvari koje su neophodne za život dužnika i njegove porodice, kao što su frižider, krevet, šporet, kućni ljubimci, ordenje, medalje, ne mogu biti predmet popisa i sprovođenja izvršenja.
Prinudna naplata sa kojom je EPS startovao juče obuhvataće oko 100.000 dužnika iz cele Srbije čija dugovanja iznose od 5.000 do 50.000 dinara, najčešće tridesetak hiljada.
U EPS kažu da će prinudna naplata obuhvatiti potrošače čija bi dugovanja uskoro mogla da zastare.
„Rok zastarevanja je godinu dana i sada krećemo u naplatu struje građanima čija dugovanja bi mogla da zastare u periodu od jula do novembra“, navode u EPS za “24 sata”.
Izvor: 24 sata
The post Prinudna naplata struje: Neće pleniti šporet ili krevet appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

SRECA-U-NESRECI-Ne-plene-sporete-i-frizidere-ako-dugujete-za-struju

Izvor: medio.rs, 31.Avg.2014

Svetlana Manić zamenik predsednika Komore izvršitelja rekla je da stvari koje su neophodne za život dužnika i njegove porodice, kao što su frižider, krevet, šporet, kućni ljubimci, ordenje, medalje, ne mogu biti predmet popisa i sprovođenja izvršenja...Građani koji imaju dugovanja za struju iz...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.