Prestižno topličko, vidovdansko priznanje Car Lazar  generalu Lazareviću

Izvor: JuznaSrbija.info, 19.Jun.2023, 20:13

Prestižno topličko, vidovdansko priznanje "Car Lazar" generalu Lazareviću

Od 10 predloga koji su pristigli za dodelu vidovdanskih priznanja koje svake godine dodeljuje Toplički upravni okrug, stručna komisija je izabrala general-pukovnik u penziji Vladimir Lazarević za ovogodišnjeg dobitnika povelje „Car Lazar“. Osim ovog priznanja, dodeljene su i dve povelje “Carice Milice”, kao i povelje “Jug Bogdan”, “Milan Toplica” i “Kosančić Ivan”.

Toplički okrug povelje zaslužnim pojedincima i institucijama dodeljuje u >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << okviru Svetopličkog vidovdanskog sabora, koji se održava 28. juna u porti manastira Svetih arhangela Mihaila i Gavrila u Kondželju kod Prokuplja.

Osim povelje „Car Lazar“ koja je pripala generalu Lazareviću, Organizacioni odbor Sabora odlučio je da nagradi poveljom „Carica Milica“ doktorku Biljanu Petrović i prof.dr Lelicu Todorović, povelja “Jug Bogdan” pripala je profesoru Dejanu Antiću, priznanje “Milan Toplica” pripalo je potpukovniku Borku Bućkoviću i povelju “Kosančić Ivan” poneo je Radoslav Sretenović.

Sve odluke Organizacioni odbor je doneo jednoglasno, a najveće priznanje i povelja „Car Lazar“, pripala je generalu Lazareviću koji je u vreme NATO agresije bio i komandant Prištinskog korpusa, a početkom 2000. godine postavljen je za komandanta Treće armijske oblasti vojske Jugoslavije. Dao je nemerljiv doprinos u odbrani naše zemlje tokom agresije 1999. godine i smatramo da je pravi primer mlađim generacijama kako se bori i brani svoja zemlja – rekao je između ostalog Zlatan Miljković, načelnik Topličkog okruga obrazlažući dodelu prestižnog priznanja.

Svečano uručivanje priznanja biće na Vidovdanskom saboru u sredu, 28. juna na Svečanoj akademiji koja će biti održana u u porti manastira Svetih arhangela Mihaila i Gavrila u Kondželju kod Prokuplja.

Na akademiji će biti dodeljene zahvalnice i nagrade i autorima najboljih radova literarnog konkursa koji tradicionalno povodom Vidovdana raspisuje Toplički upravni okrug.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.