Premijer: Ima novca za projekte

Izvor: B92, Tanjug, 31.Dec.2009, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer: Ima novca za projekte

Novi Sad -- Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković poručuje da će u 2010. biti dovoljno novca za sve budžetske korisnike, kao i za glavne kapitalne projekte.

"Budžet u 2010. godinu je takav da se može računati na sigurnost i izvesnost plata, penzija i socijalnih davanja. Povrh toga, značajna sredstva će biti uložena u izgradnju infrastruktuee", rekao je premijer Cvetković u intervjuu novogodisnjem broju novosadskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Dnevnika".

Prema Cvetkoviću, tačno je da će čak 92,5 osto budžeta biti utrošeno na korisnike centralne kase, ali će, uz preostalih 7,5 procenata i dodatne kredite, biti dovoljno novca za zavrsetak Koridora 10 od Novog Sada prema Subotici, nastavak radova na južnom i istočnom kraku te magistrale, početak izgradnje moderne saobraćajnice ka Jadranu i obnovu železnice.

"Zbog toga se budžet za sledeću godinu može smatrati i razvojim”, zaljučio je Cvetković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.