Predlog zakona o PIO

Izvor: S media, 13.Avg.2010, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog zakona o PIO

Predlog novog Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju predviđa povećanje najnižih penzija, duži radni vek i potpuno novi način usklađivanja penzija, izjavila je danas u Čačku državni sekretar Ministarstva rada i socijalne politike i predsednik Komisije za izradu novog zakona Radina Todović.

Usvojene izmene zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju Vlada Srbije je prosledila parlamentu i trebalo bi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da se nađu na dnevnom redu jesenjeg zasedanja srpskog parlamenta.

"Predloženim izmenama, predviđeno je postupno podizanje uslova za sticanje prava na starosnu penziju za pet godina, od 2011. do 2022. godine", rekla je Radina Todović.

Ona je izjavila da novim zakonskim predlogom muškarci stiču pravo na penziju kada navrše 65 godina, a žene sa 60 i sa najmanje 15 godina staža osiguranja ili sa 40 godina staža kada su u pitanju muškarci i 38 godina kada su u pitanju žene.

Prema rečima Radine Todovića, predloženim zakonom predviđeno je i podizanje uslova za sticanje prava na porodičnu penziju, a pažnju javnosti naročito je privuklo usklađivanje penzija.

"Predloženim zakonom je predviđena i promena načina usklađivanja penzija, tako što će se od 1. aprila i 1. oktobra usklađivati sa kretanjem potrošačkih cena na teritoriji Srbije u prethodnih šest meseci", dodala je Radina Todović.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

PREDLOG ZAKONA O PIO PREDVIĐA VEĆE PENZIJE

Izvor: Kurir, 13.Avg.2010

ČAČAK - Predlog novog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju predviđa povećanje najnižih penzija, duži radni vek i potpuno novi način usklađivanja penzija, izjavila je..ČAČAK  - Predlog novog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju predviđa povećanje najnižih penzija, duži radni...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.