Povlači se “Tornado sa turbanom”

Izvor: Poznati.info, 25.Jan.2013, 02:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povlači se “Tornado sa turbanom”

Najstariji maratonac na svetu najavio da odlazi u penziju, u 102. godini života.

Bez starca nema udarca, a bez Faudže Singa (101) nema maratona već decenijama, pošto vitalni dedica trči već godinama. Prošle godine istrčao je londonski maraton za nešto manje od osam sati, i bio je jedan od nosilaca baklje na OI.

“Nastaviću rekreativno da trčim, pola sata svakog dana biće mi dovoljno”, kaže Sing, kojeg su mediji prozvali “Tornado >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << sa turbanom”.

“Godine me ipak stižu”, priznao je on.

Rođen prvog aprila 1911, Faudža nikada nije bio ozbiljno bolestan, ne pije lekove i svoje zdravlje i vitalnost pripisuje vežbanju i zdravom životu.

“Mladi se danas više interesuju za teretanu, ali ako vežbaju i trče pravilno, mogu fizički i psihički da postanu jači”, rekao je on.

Sing je poručio svima koji žele da budu zdraviji da obavezno vežbaju jednom dnevno.

(MONDO, foto AP)
Pogledaj vesti o: Penzija,   London

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.