Povećanje penzija u oktobru

Izvor: RTS, 16.Avg.2011, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećanje penzija u oktobru

U skladu sa šestomesečnim rastom cena i polovinom prošlogodišnjeg rasta BDP-a, u oktobru će biti povećane penzije i plate u javnom sektoru. Sredstva obezbeđena u budžetu.

Penzije i plate u javnom sektoru biće povećane u oktobru, kako je zakonom propisano, a novac za te namene obezbeđen je u budžetu, saopštila je Vlada Srbije.

Povišica plata i penzija biće obračunata u skladu sa šestomesečnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rastom cena i polovinom prošlogodišnjeg rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP).

"Vlada će nastaviti sa jačanjem finansijske discipline u oblasti javnih prihoda i štednjom na svim nivoima, uz puno poštovanje zakonskih obaveza utvrđenih fiskalnom politikom", navodi se u saopštenju.

Zakonom o budžetskom sistemu predviđeno je da mesečna primanja zaposlenih u javnom sektoru i penzionera u 2011. godini budu povećana tri puta.

Prva povišica je bila u januaru od dva odsto, zatim u aprilu u iznosu tromesečne inflacije, što je bilo 5,5 odsto.

Zbog toga što je rast inflacije u prethodnih šest meseci bio veći nego što je bilo predviđeno, pojedini mediji su spekulisali da će Vlada Srbije odustati od zakonom utvrđene formule za obračun povišice plata i penzija u oktobru.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.