Izvor: Radio 021, 10.Dec.2019, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pošta Srbije: Od sutra dostava penzija na kućne adrese

Dostava penzija na kućne adrese 190.000 penzionera počeće sutra i obavljaće se u narednih pet dana, najavilo je javno preduzeće Pošta Srbije.

Istaknuto je da to javno preduzeće, u kojem je deo radnika 2. decembra obustavio rad, sprovodi mere za uspostavljanje neometanog procesa rada u svim radnim jedinicama i poštama sa ciljem blagovremene isplate penzija i regulisanja poštanskih tokova.

Po >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << podacima Pošte, isplata penzija na šalterima pošta danas se obavlja neometano u 1.446 pošta u Srbiji i isplaćeno je više od 103.000 penzija. Od 3. decembra do danas penzije su isporučene na adrese 15.700 penzionera iz samostalnih delatnosti i oko 61.000 poljoprivrednih penzionera.

"Zbog tehnoloških problema u fazi prerade zbog nezakonite obustave rada dela zaposlenih, sprovedene su mere da pošiljke koje kasne budu u najskorije vreme isporučene do krajnjih destinacija. Uspostavljene procedure podrazumevaju davanje prednosti prioritetnim pošiljkama, poput medicinske opreme i materijala, hitne zdravstvene dokumentacije, prioritetnih pošiljaka važnih institucija i računa velikih korisnika koji pokazuju puno razumevanje i saradnju", navodi se u saopštenju Pošte.

Najavljeno je da će svi potražni postupci i reklamacije biti blagovremeno rešavani.

Pošta Srbije je navela da je u 90 od ukupno 1.536 korporativnih i ugovornih pošta na teritoriji čitave Srbije onemogućeno uspostavljanje zakonskog minimuma procesa rada, a mere koje se primenjuju imaju za cilj uspostavljanje neometanog rada šaltera i u poštama, gde je manji broj zaposlenih obustavio rad.

Кorisnici poštanskih usluga mogu da dobiju informacije na telefon 0700/100-300 i 011/3607-788, i contact@ptt.rs,kao i kontakt forme na sajtu preduzeća.

Za informacije o novčanim uslugama, uključujući i isplatu penzija, uveden je dodatni korisnički broj 011/37-18-280.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.