Pošta Srbije: Od sutra dostava penzija na kućne adrese

Dostava penzija na kućne adrese 190.000 penzionera počeće sutra i obavljaće se u narednih pet dana, najavilo je javno preduzeće Pošta Srbije.
Pošta Srbije: Od sutra dostava penzija na kućne adrese
Foto: Pixabay
Istaknuto je da to javno preduzeće, u kojem je deo radnika 2. decembra obustavio rad, sprovodi mere za uspostavljanje neometanog procesa rada u svim radnim jedinicama i poštama sa ciljem blagovremene isplate penzija i regulisanja poštanskih tokova.
 
Po podacima Pošte, isplata penzija na šalterima pošta danas se obavlja neometano u 1.446 pošta u Srbiji i isplaćeno je više od 103.000 penzija. Od 3. decembra do danas penzije su isporučene na adrese 15.700 penzionera iz samostalnih delatnosti i oko 61.000 poljoprivrednih penzionera.
 
"Zbog tehnoloških problema u fazi prerade zbog nezakonite obustave rada dela zaposlenih, sprovedene su mere da pošiljke koje kasne budu u najskorije vreme isporučene do krajnjih destinacija. Uspostavljene procedure podrazumevaju davanje prednosti prioritetnim pošiljkama, poput medicinske opreme i materijala, hitne zdravstvene dokumentacije, prioritetnih pošiljaka važnih institucija i računa velikih korisnika koji pokazuju puno razumevanje i saradnju", navodi se u saopštenju Pošte.
 
Najavljeno je da će svi potražni postupci i reklamacije biti blagovremeno rešavani.
 
Pošta Srbije je navela da je u 90 od ukupno 1.536 korporativnih i ugovornih pošta na teritoriji čitave Srbije onemogućeno uspostavljanje zakonskog minimuma procesa rada, a mere koje se primenjuju imaju za cilj uspostavljanje neometanog rada šaltera i u poštama, gde je manji broj zaposlenih obustavio rad.
 
Кorisnici poštanskih usluga mogu da dobiju informacije na telefon 0700/100-300 i 011/3607-788, i contact@ptt.rs,kao i kontakt forme na sajtu preduzeća.
 
Za informacije o novčanim uslugama, uključujući i isplatu penzija, uveden je dodatni korisnički broj 011/37-18-280.
  • Zoki

    11.12.2019 11:16
    Podrška poštarima
    Ti što rade nisu radnici pošte, nego privremeno angažovani nezaposleni ljudi ili studenti, očajnici koje uprava unajmljuje za borbu protiv radnika. Vrlo je rizično biti štrajkbreher kad se radnici ozbiljno organizuju.
  • Ftn

    11.12.2019 06:36
    Ha ha
    Kakav strajk ako isplacujete penzije? Znaci strajkujete samo oko posiljki! Onda tako treba da objavite!!! Cemu ovo?
  • Gorki

    11.12.2019 00:13
    Skandalozno!
    Tijana Ajfon, Branko Lajnica i Soraja Huawei viđene kako raznose penzije po limanima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija