Pokrenuta peticija da se Konstrakti dodeli nacionalna penzija!

Izvor: Svet plus, 17.Maj.2022, 20:26

Pokrenuta peticija da se Konstrakti dodeli nacionalna penzija!

Pokrenuta je peticija da se Ani Đurić Konstrakti, dodeli nacionalna penzija! Našu zastavu je ponosno isticala na svakom mestu - piše u peticiji koju je pokrenula grupa anonimnih ljudi.

Ana Đurić Konstrakta zauzela je peto mesto na Evroviziji sa pesmom „In corpore sano“, a "ludilo" za njom među publikom ne prestaje da jenjava.

Naime, domaća publika došla je na ideju da se umetnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << dodeli nacionalna penzija, za šta je i pokrenuta peticija na Internetu.

Konstrakta je na Instagramu podelila peticiju koju su ljudi pokrenuli kako bi joj se dodelila nacionalna penzija.

- Da Konstrakta ode u penziju - napisala je ona uz fotografiju.

Nacionalna penzija Republike Srbije je nacionalno priznanje za vrhunski doprinos kulturi Republike Srbije.

Dodeljuje je Vlada Republike Srbije na predlog nadležne državne komisije. Priznanje podrazumeva doživotno mesečno novčano primanje umetniku, odnosno stručnjaku u kulturi koji je ostvario pravo na penziju.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.