Počelo izdavanje legitimacija za starije od 70 godina

Izvor: RadioCity.rs, 16.Jan.2015, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo izdavanje legitimacija za starije od 70 godina

Pravo na besplatan prevoz imaju osobe starije od 70 godina koja nisu ostvarile pravo na penziju, kao i stariji od 70 godina čija mesečna penzija ne prelazi iznos od 15.684,04 dinara.
Osobe starije od 70 godina čija mesečna penzija iznosi od 15.684,04 do 38.179,00 dinara imaju pravo na kupovinu mesečnih i polumesečnih karata sa popustom od 50%.
Za izdavanje novih legitimacija neophodno je dostaviti poslednji >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << penzioni ček za penzionere ili potvrdu iz PIO fonda da nisu ostvarili pravo na penziju, a to se odnosi na one koji ne primaju penziju.
Dokumentacija treba da sadrži i jednu fotografiju 3 x 3,5 cm, zatim fotokopiju lične karte ili očitanu ličnu kartu ukoliko je sa čipom, a treba dostaviti i original na uvid. Uz to treba uplatiti i 200 dinara, saopštavaju iz Direkcije za javni prevoz.

Stare legitimacije za besplatan prevoz osoba starijih od 70 godina važiće do 28.02.2015. godine.
Izdavanje legitimacija osobama sa invaliditetom
Osobama sa invaliditetom legitimacije važe do datuma koji je naznačen na legitimaciji, a za izdavanje novih legitimacija potrebno je novo rešenje nadležne uprave.

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

DSS: Besplatan prevoz za sve niške penzionere

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jan.2015

Niški odbor Demokratske stranke Srbije ne slaže se sa gradskom odlukom da se većem broju niških penzionera ukinu kartice za besplatan gradski prevoz i svoju inicijativu za ukidanje ove odluke dostaviće Gradskom veću.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.