Plate u javnom sektoru i penzije sigurne

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2020, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plate u javnom sektoru i penzije sigurne

Vlada Srbije će u narednih 10 dana usvojiti uredbu, odnosno pravni okvir koji će omogućiti sprovođenje ekonomskih mera za podizanje srpske privrede, najavio je ministar finansija Siniša Mali i naglasio da se taj program neće primenjivati na preduzeća koja su od početak vanrednog stanja smanjila za više od 10 odsto broj radnika.

"Više puta smo apelovali i molili privrednike da ne otpuštaju svoje zaposlene", rekao Mali.

Kaže da će najavljeni program biti finansiran >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na tri načina: iz rezervi budžeta kojih ima dovoljno, iz budžetskih aproprijacija, kao i na tržištu domaćem i međunarodnom kapitala.

Vlada ostaje dosledna onome što je Vučić govorio a to je da u javnom sektoru nema smanjenja plata, niti optuštanja niti smanjenja penzija, jer ima dovoljno novca u budžetu, naveo je ministar.

Penzije su sigurne, poručio je Mali.

Takođe, ističe da će se vlada truditi da poštuje sve obaveze koje ima prema privatnom sektoru.

Kaže da se posebna grupa u vladi bavi korporativnim obveznicima za velika preduzeća koja mogu da računaju na taj vid podrške kako bi obezbedila ne samo likvidnost već i novi kapital.

Najavio je da se razmišlja i da se pomogne posebno najugroženijim sektorima kao što su ugostiteljstvo, hotelijerstvo, povrtarstvo i drugim.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.