Plate i penzije veće od januara?

Izvor: B92, 28.Avg.2010, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plate i penzije veće od januara?

Beograd -- Kako B92 saznaje, MMF je posle pregovora sa ministrom Mlađanom Dinkićem, kao kompromisno rešenje ponudio da se plate i penzije odmrznu u januaru.

Ministar Dinkić je, kako nam je rečeno, rekao da je ubeđen da postoje uslovi da se plate i penzije već u oktobru odmrznu, jer bi to bilo najbolje rešenje za građane. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kako u ministarstvu ekonomije kažu, MMF je iskazao spremnost i da se odobre dodatna sredstva za jednokratnu pomoć penzionerima, čime bi milion penzionera ove jeseni ipak dobilo po pet hiljada dinara.

Na sastanku je, takođe, dogovoreno da se omoguće dodatni podsticaji privredi, poljoprivredi i neophodni dopunski izdaci za socijalnu zaštitu.

Televiziji B92 je iz još jednog izvora u Vladi Srbije potvrđeno da se sa MMF-om razgovara o tome kada da se odmrznu plate i penzije, i da je više opcija u igri.

Za sada nije ništa konačno dogovoreno, a kako nam je rečeno, MMF više zanima za koliko procenata bi plate bile povećane.

Konačni dogovor trebalo bi da bude postignut do utorka, kada misija MMF završava posetu Beogradu.

Predstavnici sindikata bili su nezadovoljni posle jučerašnjeg sastanka sa delegacijom MMF, na kome im je rečeno da povećanje plata i pezija neće biti moguće pre aprila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.