Pistonsi povukli Bilapsov dres (video)

Izvor: MVP.rs, 11.Feb.2016, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pistonsi povukli Bilapsov dres (video)

Još jedan dres će krasiti svodove "Oburn Hils Palasa".

Detroit je prethodne noći poražen od Denvera na svom parketu sa 103:92, ali će veče ostati upamćeno po tome što je na poluvremenu ovog meča iz upotrebe povučen dres sa brojem 1 u čast Čonsija Bilapsa.

Sjajni plejmejker je nosio dres Pistonsa u dva navrata. U periodu od 2002. do 2008. bio je jedan od nosilaca tima, koji je svoj najveći uspeh postigao 2004. godine osvojivši titulu. Te godine Detroit >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << je u velikom finalu savladao Los Anđeles Lejkerse sa 4-1 i tako uništio san Gerija Pejtona i Karla Melouna da u penziju ponesu šampionsko prstenje. MVP finala bio je upravo Bilaps, koji se 2013. vratio u "Motor Siti" i tu je završio karijeru.

"Bilo je nekoliko termina koje sam mogao da izaberem za ceremoniju, ali sam se odlučio za ovaj. Denver je moj rodni grad, a za Nagetse sam igrao u dva navrata. Tu je mnogo ljudi koji mi znače i koji su uticali na to da postanem bolji igrač i bolji čovek", rekao je Čonsi Bilaps pre početka meča.

Dres sa brojem 1 je 10. koji je podignut pod svodove "Oburn Hils Palasa", a u dvorani su se prethodne noći našli Bilapsovi saigrači iz 2004. godine: Ričard Hamilton, Tajšon Prins i Ben Valas, kao i legendardni Ajzea Tomas. Generacija '04 je u Detroit donela treću i, za sada, poslednju titulu šampiona.

Čast da im dres Pistonsa bude povučen iz upotrebe pre Bilapsa su imali: Čak Dejli (trener, 2), Ben Valas (3), Džo Dumars (4), Denis Rodman (10), Ajzea Tomas (11), Vini Džonson (15), Bob Lanir (16), Dejv Bing (21) i Bil Lambir (40).

(foto: Allen Einstein / NBAE / Getty Images)
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBA: Bilapsov broj ‘1’ na vrhu dvorane u Detroitu (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 11.Feb.2016

Čonsi Bilaps dobio je veliko priznanje za uspešan period karijere proveden u Detroitu.. . U poluvremenu susreta Pistonsa i Denver Nagitsa povučen je dres sa brojem 1 koji je pripadao čuvenom beku šuteru. Bilaps se tako pridružio svom prijatelju i saigraču Benu Valasu u istoriji kluba.. U “grad...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.