Penzioneri tuženi zbog greške PIO

Izvor: B92, 13.Apr.2011, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzioneri tuženi zbog greške PIO

Kruševac -- Vuka Cvetković, penzionerka iz Kruševca dobila rešenje po kojem fondu PIO mora da vrati 230 hiljada dinara zbog greške tog fonda u obračunavanju.

Pored sudskog poziva, ona je dobila i obaveštenje o umanjenju penzije za 7.000 dinara.

U kruševačkoj filijali fonda PIO kažu da je još tridesetak penzionera tuženo zato što ne žele da vrate novac koji su dobijali zbog tuđe greške.

Vuka Cvetković iz Kruševca radila je u "Trajalovoj" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fabrici eksploziva 33 godine. U penziju je otišla 2007. i dobila je privremeno rešenje. Avgusta prošle godine stiglo je i konačno rešenje o penziji ali i poziv da dođe u filijalu fonda PIO da se dogovore oko isplate penzije.

Ona kaže da je tada saznala da je neko napravio grešku u obračunu za 1986. i da je zbog toga dobijala veću peznziju, pa sada mora da vrati razliku.

Cvetkovićeva kaže da je objašnjenje tražila i od zaštitnika građana. Rečeno joj je da je zakon na njihovoj strani, ali je od fonada PIO stigla tužba u kojoj traže da Vuka vrati 230.000 dinara.

Načelnica finansija u kruševčakoj filijali fonda PIO nije precizirala čijom greškom će penzionerka iz Kruševca morati da vrati 230.000 dinara. Ona objašnjava da je u pitanju izvršenje konačnog rešenja i da niko ne može da uzme ono što mu ne pripada po zakonu.

U fondu PIO dopisnik B92 nije uspeo da sazna kako bi penzioneri prilikom dobijanja privremenih rešenja mogli da znaju da li će jednog dana morati da vrate novac. Za B92 je u tom fondu rečenoda na svako rešenje penzioneri imaju pravo žalbe.

Slične tužbe za povraćaj novca, pored Vuke Cvetković dobilo je još tridesetak penzionera iz Kruševca, Kraljeva, Čačka i Novog Pazara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Penzioneri tuženi zbog greške PIO

Izvor: Šumadija Press, 13.Apr.2011

Vuka Cvetković, penzionerka iz Kruševca dobila je rešenje po kojem fondu PIO mora da vrati 230 hiljada dinara zbog greške tog fonda u obračunavanju.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.