Izvor: B92, 23.Jul.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Penzije bi uticale na plate"

Beograd -- Državni sekretar Vladimir Ilić smatra da bi ispunjenje zahteva o povećanju penzija uticalo na plate zaposlenih koji su na budžetu.

Državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja kazao je na konferenciji za novinare da se dobar deo penzija isplaćuje iz budžeta Srbije i svako opterećenje budžeta za određenu potrebu podrazumeva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i određeno smanjenje.

"Povećanje učešća budžeta u društvenom proizvodu Srbije bi nas odvelo u visoku javnu potrošnju i mislim da to ne sme da se desi", naglasio je Ilić.

Prema njegovim rečima, onaj ko vodi politiku finansija u Srbiji treba da napraviti balans između rasta penzija i rasta plata koje se finasiraju iz budžeta.

"Nesporno je da treba podići nivo penzija u Srbiji jer su one izrazito male, pogotovo one najniže, i u tom smislu ja ne vidim nikakav problem, ali jednostavno treba odrediti prioritete, a mislim da je rast penzija jedan od tih prioriteta", kazao je Ilić.

Prema najavama predsednika Vlade Srbije Mirka Cvetkovića, penzije će, najkasnije do kraja septembra ove godine, biti uvećane za 10 dosto, što će mesečne rashode budžeta uvećati za oko tri milijarde dinara.

To je zahtev Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) za ulazak u koalicionu vladu sa listom "Za evropsku Srbiju". PUPS je u koaliciji sa SPS-om.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.