PUPS slavi povećanje od 1,25%

Izvor: B92, 12.Nov.2015, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUPS "slavi" povećanje od 1,25%

PUPS je pozdravio odluku o povećanju penzija i isplati duga vojnim penzionerima u narednoj godini ocenjujući da je ''prva bitka za penzije dobijena''.

Partija ujedinjenih penzionera Srbije navodi da će nastaviti da dosledno daje punu podršku sveobuhvatnom, reformskom kursu predsednika vlade Aleksandra Vučića koji za cilj ima stvaranje ekonomski utemeljene, organizovane i efikasne države.

''Odluka Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije predstavlja punu potvrdu ispravnosti i ekonomske utemeljenosti, koncepta fiskalne i ukupne državne konsolidacije, koju je proklamovao predsednik vlade, a koji je PUPS dosledno i u celosti podržao'', navodi se u saopštenju PUPS-a.

Navodeći da je dugoročna stabilnost imperativ vremena za penzionere Srbije, a izražava se kroz redovnost i sigurnost isplate penzija, iz PUPS-a ističu da je procenat povećanja u drugom planu i da je on samo potvrda navedene dugoročne stabilnosti, a da će zavisiti od realnih ekonomskih pokazatelja.

''Ovim je odagnan realan strah 'da li će penzija biti ili ne'. Prva bitka za penzije je dobijena. Penzije su i redovne i sigurne'', navode iz te stranke.

Iz PUPS-a ističu i da je ta stranka, još u predizbornoj kampanji, isticala neophodnost isplate duga vojnim penzionerima i da se za to zalagao kroz aktivnost svojih poslanika u Skupstini Srbije.

U saopštenju je navedeno i da će svojom aktivnošću PUPS učiniti sve da ta država postane i socijalno pravedna, jer samo sa takvom državom, penzije, plate i socijalna davanja imaće dugoročnu stabilnost.

Premijer Aleksandar Vučić kazao je da će svi penzioneri linearno dobiti povećanje od 1,25 odsto, što znači da će povećanje dobiti i onih 60 odsto kojima penzije nisu ni bile smanjivane i onih 40 odsto penzionera kojima su bile smanjene.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PUPS: Dobijena prva bitka za penzije

Izvor: Mondo, 12.Nov.2015

Partija ujedinjenih penzionera Srbije pozdravila je danas odluku Vlade Srbije o povećanju penzija i isplati duga vojnim penzionerima u narednoj godini ocenjujući da je ''prva bitka za penzije dobijena''...Foto: Mondo/ Stefan Stojanović..  Iz PUPS-a su naveli da će nastaviti da dosledno daje punu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.