Izvor: B92, 28.Dec.2010, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUPS: Amandmani mimo dogovora

Beograd -- Šef poslaničke grupe PUPS Momo Čolaković izjavio je da su DS i SPS, mimo koalicionog dogovora, podneli amandmane na izmene Zakona o penzijama.

Tim izmenama se odlaže primena uslova za odlazak žena u penziju.

Čolaković je kazao da PUPS suštinski nije protiv tog rešenja, ali da predlog nije usaglašen u Vladi Srbije, ni sa Međunarodnim monetarnim fondom. On je kazao da će PUPS glasati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za predloženi budžet, ali da će možda usloviti podršku nekim drugim zakonima.

"U okviru Vlade treba da se postigne dogovor i ukoliko Vlada bude predložila - mi ćemo taj stav prihvatiti”, rekao je Čolaković.

"Međutim, pošto imamo informaciju da će, bez obzira šta Vlada bude predložila, makar ga i odbila, oni glasati za to, zbog toga mi reagujemo. Oni nisu ispoštovali princip dogovaranja u vezi sa zakonom o PIO”, kazao je on.

"Skrenuli smo pažnju da naša poslanička grupa može i na drugačiji način reagovati u vezi sa ostalima zakonima”, zaključio je Čolaković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.