PREDSEDNIK OBJAVIO VAŽNE VESTI: Veliki porast penzija već od JANUARA, stiže i povećanje plata

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2022, 11:42

PREDSEDNIK OBJAVIO VAŽNE VESTI: Veliki porast penzija već od JANUARA, stiže i povećanje plata

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Vučič se danas sastao i sa radnicima predstavnicima radnika i sindikata kompanije "Stelantis", u čijem sastavu posluje kragujevačka fabrika "Fijat".

Predsednik je još juče najavio da će se obratiti građanima sa veoma važnim informacijama.

Tim povodom, on je rekao da će penzineri dobiti povećanje primanja od čak 19,1 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i to već od 1. januara.

Prvo povećanje biće najkasnije od 1. novembra, a drugo najkasnije od 1. januara. Kumulativno povećanje biće 19,1 odsto - naveo je predsednik.

Predsednik je rekao da je malo ko to očekivao i verovao u snagu srpskih javnih finansija.

- Dvocifreno povećanje plata će biti, a minimalac će još dodatno biti povećavan. Time ćemo pokušavati da smanjimo jaz između bogatijih i siromašnih, a privatni sektor moramo da čuvamo. To su velike i važne stvari. Ja želim da vam kažem da je stopa rasta u prvom kvartalu bila 4.4 odsto, procena za drugi kvartal je 4 odsto. Tu nam dobar deo nose usluge, građevinarstvo, poljoprivreda - rekao je Vučić.

On je istakao da industrija mora da ide bolje i jače, i da ima rast od 1.5 do 1.9 odsto, ali da to mora mnogo bolje.
Pogledaj vesti o: Penzija,   Kragujevac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"U VELIKOM SMO PROBLEMU..." Vučić objavio MRAČNE PROGNOZE za zimu: Srbija više neće moći da kupuje STRUJU?

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2022

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike...Vučič se danas sastao i sa radnicima predstavnicima radnika i sindikata kompanije "Stelantis", u čijem sastavu posluje kragujevačka fabrika "Fijat", a nakon toga podelio je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.