PENZIONERI NE MOGU VIŠE: Apeluju na Međunarodnu zajednicu da OBUSTAVI TEROR Prištine Nemamo za osnovne potrebe! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024, 14:42

PENZIONERI NE MOGU VIŠE: Apeluju na Međunarodnu zajednicu da OBUSTAVI TEROR Prištine "Nemamo za osnovne potrebe!" (VIDEO)

Neki od penzionera nisu podigli ni prošlomesečne zarade.

Penzioneri, ogorčeni odlukom Prištine, još jednom su uputili apel međunarodnoj zajednici, da se odluka Prištine što pre zaustavi. 

Prvi dan je marta i prva kategorija koja dolazi na isplatu u filijalu Banke Poštanska štedionica su penzioneri.

Ispred filijale u Kosovskoj Mitrovici okupili su se penzioneri kako bi saznali nešto više o mogućnostima podizanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << penzija, jer neki nisu podigli primanja iz prethodnog meseca. Ogorčeni odlukom Prištine uputili su apel međunarodnoj zajednici da se odluka Prištine zaustavi.

- Okupili smo se zato što nam je uskraćen naš zarađeni dinar, došlo je do toga da penzioner nema ni za lekove, a kamo li za životne namirnice. Okupili smo se i da uputimo apel međunarodnoj zajednici i svim ljudima dobre volje da stanu na kraj ovome teroru i ovome bezobrazluku, Kurtija i one neovlašćene vlade - rekla je jedna od okupljenih.

Ističe da ovo nije samo stav penzionera nego je i stav zgravstvenih radnika svih koji su 60 godina lečili jednako Srbe, Rome, Albance i sve ljude dobre volje koji su na Kosovu.

- Mi smo ovde na našoj srpskoj zemlji gde ima mesta za sve ljude dobre volje, kao što je bilo do sada da bude tako i od sada - ističe ona.

Penzioner naglašava da je došao krajnji trenutak, krajnja opomena vladi Prištine da moraju da reše problem.

- Kurti, Osmani i ostali moraju da reše problem u toku sledeće nedelje. Mnogi penzioneri nisu primili penziju ni prošlog meseca. Nepokretni penzioneri, korisnici tuđe nege, invalidni penzioneri i defektna lica su najviše ugožena - kaže on.

Ogorčeni odlukom Prištine još jednom su uputili apel međunarodnoj zajednici da se odluka Prištine zaustavi.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf/Autor: S. Ž.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.