Od SEPTEMBRA nećete moći da PODIGNETE PENZIJU ukoliko nemate ovaj DOKUMENT!

Izvor: BKTV News, 09.Avg.2017, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od SEPTEMBRA nećete moći da PODIGNETE PENZIJU ukoliko nemate ovaj DOKUMENT!

Penzioneri, imate dvadestak dana do isteka roka!

Nadležni u Poštanskoj štedionici još nisu doneli odluku na koji način će još nekoliko desetina hiljada penzionera podizati svoje penzije od 1. septembra ukoliko nisu uzeli nove biometrijske lične karte, pišu "Večernje novosti".

Vučić najavio: Plate i penzije će sigurno biti veće do kraja godine!

Još dvadestak dana ostalo je do isteka roka, koji je Štedionica već nekoliko puta produžavala i pozivala >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << najstarije sugrađane da promene dokumenta kako zakon nalaže.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, novog produženja roka ipak neće biti i posle 31. avgusta će ako podižu novac na šalteru morati da imaju novu ličnu kartu, a bez nje će imati mogućnost da do svog novca dođu na bankomatu.

FOTO: Pixabay

Prvobitna preporuka Narodne banka Srbije doneta krajem prošle godine upućena je svim bankama da do kraja marta ove godine omoguće klijentima koji poseduju trajni lični dokument njihovo korišćenje radi redovne isplate penzija.

Taj rok je kasnije pomerene do 31. avgusta, pošto je bez novih dokumenata i dalje bilo oko 80.000 penzionera koji čekove primaju preko Poštanske štedionice.

Brnabić: Razgovaraću sa Vujovićem, ima prostora za povećanja plata i penzija

U MUP-u tvrde da je najveći broj građana zamenio lične karte, kao i da, iako je istekao zvanični rok, i dalje mogu da podnose zahtevi za izdavanje biometrijske lične karte u policijskim upravama i stanicama.

Među onima koji nisu uzeli novi biometrijski dokument najveći je broj ljudi koji su došli u Srbiju kao izbeglice i još se nisu upisali u knjigu državljana Srbije i sada imaju velike probleme da pribave svu dokumentaciju za nove lične karte.

Ministarstvo potvrdilo: Ovoj grupi građana Srbije danas počinje isplata!

Zakon i ličnoj karti propisuje novčanu kaznu od 50.000 dinara ili kaznu zatvora do 30 dana za prekršaj za "lice koje nema ličnu kartu ili koje u određenom roku ne podnose zahtev za izdavanje lične karte", a sa 5.000 dinara za "lice koje ne nosi ličnu kartu, a dužan je da je ima".

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Penzija u septembru samo uz novu ličnu?

Izvor: Večernje novosti, 09.Avg.2017

Rok za podizanje penzionih čekova sa starim dokumentom ističe 31. avgusta. Poštanska štedionica već nekoliko puta izlazila u susret najstarijim sugrađanima NADLEŽNI u Poštanskoj štedionici još nisu doneli odluku na koji način će još nekoliko desetina hiljada penzionera...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.