Izvor: N1 televizija, 26.Nov.2018, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objašnjenje za pretplatu: Sve poskupelo i šta je 70 dinara

Jedna od tačaka dnevnog reda u Skupštini biće i povećanje takse za javne servise - sa 150 na 220 dinara. Takvu odluku je doneo Odbor za kulturu i informisanje, uprkos protivljenju opozicije.

Izvor: N1

Kažu poskupelo je sve pa zašto ne bi i taksa za RTS i RTV.

"Mislim da je ova taksa odavno, po mom ličnom mišljenju, "pase". Tačnije, sve u našoj zemlji je poskupelo", rekao je Aleksandar Gajović, državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Nedovoljno dobar argument za opoziciju, uprkos najavama da će i plate i penzije biti veće.

"Uzimalo, davalo, s mačkama spavalo! Ako pitale građane, reakcija na ovo je - citiram: ne dolazi u obzir. Zato što građani apsolutno nemaju više odakle", kaže Branka Stamenković iz "Dosta je bilo".

A sekretar Gajović pita: "Pa, da li stvarno mislite da je 70 dinara danas toliki teret za budžet svakoga od nas? Ja, iskreno da vam kažem, ne mislim tako".

Još jedan od argumenata "protiv" bio je to što opozicija smatra da javni servisi ne ispunjavaju svoju ulogu, već da su isključivo "državne televizije".

"Ako se poveća taksa, koja je uslov objektivnog, pravovremenog i istinitog informisanja - a već dosadašnje poslovanje RTS-a nam to ne dokazuje - onda smo mi u velikom problemu", kaže Ana Stevanović, samostalna poslanica.

U odbranu je stala nekadašnja urednica, a sada poslanica vladajuće većine, Nataša Mihajlović Vacić iz SDPS: "Moramo svi zajedno da negujemo i da jačamo javni seris kako bi on zaista mogao da nosi celu Srbiju i društvo napred".

Javni servis koji, tvrdi vlast, ne favorizuje nijednu političku opciju ali, kažu, ima svoje favorite među gostima...

"Šta bi bilo da vam kažem da je Đorđe Vukadinović "sedeo" na toj televiziji, a da ja nikad, kao profesor univerziteta ili svedok u međunarodnom sudu veka, nisam imao priliku da kažem nijednu jedinu reč", kaže Mirko Atlagić iz Srpske napredne stranke.

Đorđe Vukadinović iz poslaničke grupe "Nova Srbija - Pokret za spas Srbije", odgovara na to: "Ja nisam bio šest godina! Do pre dve nedelje".

Rasprave poslanika, pak, nisu bile ono zbog čega je došao nadležni državni sekretar Gajović: "Ja ne mogu da verujem šta čujem kao protivargument - vi pričate o sadržaju, o javnom interesu, o ovom - onom..."

A "ovo - ono" nije tema već isključivo povećanje takse - koje je i usvojeno. Doduše, zbog tehničkih problema, glasanjem podizanjem ruke umesto klikom.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opozicija se protivila, ali odbor odlučio -TV pretplata treba da je veća

Izvor: N1 televizija, 26.Nov.2018

Jedna od tačaka dnevnog reda u Skupštini biće i povećanje takse za javne servise - sa 150 na 220 dinara. Takvu odluku je doneo Odbor za kulturu i informisanje, uprkos protivljenju opozicije...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.