Običaje otimaju od zaborava

Izvor: Vesti-online.com, 27.Mar.2014, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Običaje otimaju od zaborava

Udruženje penzionera i onih članova koji će u skorije vreme otići u penziju pri klubu "Nikola Tesla" iz Linca obeležilo je godišnjicu rada. Vredni i odgovorni članovi svakog ponedeljka okupljaju se u prostorijama udruženja, gde imaju brojne aktivnosti.

Penzioneri su se lepo zabavljali sa prijateljima

 

Mile, Raša, Milorad ... važe za iskusne majstore narodne muzike, pa je njihova grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i na proslavi godišnjice pokazala deo svog bogatog programa.

Članovi ovog udruženja redovno upražnjavaju društvene igre, poput šaha, ali ne zaboravljaju ni one tradicionalne. Nedavno su organizovali takmičenje u prstenu, zabavi koja je igrala u našem narodu unazad nekoliko vekova.

  Stari majstori: Predstavila se i muzička grupa

 

Ovo, za sada malo, ali odabrano društvo, odlikuje pre svega porodična atmosfera. Vredne supruge članova svakog ponedeljka pripreme po neki od specijaliteta iz tradicionalne srpske kuhinje. Tako je bilo i na proslavi.

Cilj ovih vrednih ljudi, kako kažu, pre svega je druženje i čuvanje onih običaja našeg naroda koji su mladima nepoznati i koji su skoro zaboravljeni. Zato su svi koji znaju nešto o tradiciji i običajima predaka dobrodošli, poručuju iz našeg udruženja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.