Izvor: Blic, 02.Jun.2019, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OD 1. SEPTEMBRA JOŠ 2.790 UČENIKA NA DUALNOM OBRAZOVANJU Praksa za srednjoškolce u 880 kompanija

Prosečna starost građevinca u Srbiji je oko 55 godina, a pritom na gradilištima širom zemlje nedostaju svi profili radnika. Slična priča je i sa nedostatkom profesionalnih vozača, pekara, zava­rivača, armirača, krojača, šivača... Zbog nedostatka kvalifikovanih radnika koji su već nekoliko godina na listi deficitarnih zanimanja, poslodavci često zapošljavaju majstore pred ili u penziji ili one bez dovoljnih kvalifikacija.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Oni će biti MOTOR SRPSKE EKONOMIJE: Još više učenika na dualnom obrazovanju, praksu nudi čak 880 kompanija

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2019

Prosečna starost građevinca u Srbiji je oko 55 godina, a pritom na gradilištima širom zemlje nedostaju svi profili radnika...Slična priča je i sa nedostatkom profesionalnih vozača, pekara, zava­rivača, armirača, krojača, šivača.. Zbog nedostatka kvalifikovanih radnika koji su već nekoliko...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.