Novosadska profesorka, šampionka Potere: Za dobar kraj je potreban trud

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2021, 18:01

Novosadska profesorka, šampionka "Potere": Za dobar kraj je potreban trud

Ljiljana Radulović Dimitrov, novosadska profesorka u penziji osvojila je publiku u Srbiji nastupom u kvizu RTS-a "Potera", kada je svojim znanjem i hrabrošću odlučila da protiv tragača brani višu sumu, te je u zajedničku kasu donela 700 hiljada dinara i postala jedan od najuspešnijih takmičara tog kviza.

Nakon uspeha u kvizu "Potera" Ljiljana Radulović Dimitrov zainteresovala je javnost te sada svoje penzionerske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dane uglavnom, provodi dajući intervjue. Kaže nije očekivala takvu reakciju javnosti.

"Posle Slagalice, pre četiri godine, imala sam ogromnu popularnost na pijaci. Nisam mogla proći. Piljarke kažu: 'navijamo za vas'… Mislim da se kod nas pravi negativna selekcija i da se kod nas svi poslodavci, i bilo ko, plaši pametnih ljudi, pametnih žena još više", priča Ljiljana.

Profesorka ustava i prava, svestrana, zaljubljenca u knjige, kaže da je porodica "kriva" za njeno učešće u kvizu, za koji je učila ceo život, a u koji je otišla bez ikakve treme, jer smatra da se i iz gubitka uči.

Ipak, publiku nije očarala samo znanjem već i duhom

"Morate biti optimista i kada se dešavaju loše stvari. Citiram patrijarha Pavla: 'na kraju sve ispadne dobro. Ako ne ispadne, onda nije kraj. Moraš da se trudiš da napraviš dobar kraj'", zaključuje profesorka Ljiljana.

Duh i optimizam Ljiljana sa suprugom neguje već pedeset godina. U penziji, kažu, konačno imaju vremena za putovanja. Tako su ispunili staru želju i obišli Kubu. Zbog korone odlazak u Japan su odložili, ali će od novca zarađenog u "Poteri" sa unucima obići Egipat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novosađanka osvojila publiku nakon nastupa u kvizu "Potera"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2021

Ljiljana Radulović Dimitrov, novosadska profesorka u penziji, osvojila je publiku nakon nastupa u kvizu "Potera", kada je svojim znanjem i hrabrošću odlučila da protiv Tragača brani višu sumu, te je u zajedničku kasu donela 700 hiljada dinara i postala jedan od najuspešnijih takmičara tog kviza...Nakon...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.