Novosađanka osvojila publiku nakon nastupa u kvizu Potera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2021, 20:05

Novosađanka osvojila publiku nakon nastupa u kvizu "Potera"

Ljiljana Radulović Dimitrov, novosadska profesorka u penziji, osvojila je publiku nakon nastupa u kvizu "Potera", kada je svojim znanjem i hrabrošću odlučila da protiv Tragača brani višu sumu, te je u zajedničku kasu donela 700 hiljada dinara i postala jedan od najuspešnijih takmičara tog kviza.

Nakon uspeha u kvizu Potera, Ljiljana Radulović Dimitrov zainteresovala je javnost, te sada penzionerske dane uglavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << provodi davajući intervjue. Kaže, nije očekivala takvu reakciju javnosti.

"Posle Slagalice, pre 4 godine sam imala ogromnu popularnost na pijaci . Nisi mogao proći. Piljarke kažu, mi navijamo za vas… onda nije bilo velike zainteresovanosti, ali je pijačni barometar odreagovao fantastično", kaže Ljiljana.

Retka je koja je znanjem stigla do popularnosti.

"Ja mislim da se kod nas pravi negativna selekcija i da se kod nas svi poslodavci i bilo ko plaši pametnih ljudi, pametnih žena još više", dodaje ona.

Kao profesorka ispratila je desetine generacija, a najtalentovaniji učenici, kaže, otišli su u inostranstvo.

"Ti divni mladi ljudi više se cene nego ovde. To je muka. To se mora menjati. Ako naše firme žele da napreduju, moraju tražiti te pikove i biti prisutni u srednjim školama i ulagati u tu decu i zadržavati ih, jer bez toga nema ništa", kaže Ljiljana.

Profesorka ustava i prava, svestrana, zaljubljenik u knjige, kaže da svakom detetu treba pružiti priliku da pronađe sebe.

"Nemojte biti neko drugi i prihvatite sebe kakvi jeste i nemojte ništa menjati. Priroda je Bog, Bog je priroda. Spinoza je moj omiljeni filozof", kaže ona.

Kaže da je svojim sinovima davala slobodu. Danas je baka petoro unučadi, a upravo je porodica krivac za njeno učešće u kvizu, za koji je učila ceo život, a u koji je otišla bez ikakve treme, jer smatra da se i iz gubitka uči. Ipak, publiku nije očarala samo znanjem, već i duhom.

"Morate biti optimista i kada se dešavaju loše stvari. Citiram patrijarha Pavla. Na kraju sve ispadne dobro; ako ne ispadne, onda nije kraj. Moraš da se trudiš da napraviš dobar kraj", kaže Ljiljana.

Duh i optimizam Ljiljana neguje sa suprugom već pedeset godina. U penziji, kažu, konačno imaju vremena za putovanja. Tako su ispunili staru želju i obišli Kubu, zbog korone odlazak u Japan su odložili, ali će od novca zarađenog u Poteri sa unucima obići Egipat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.