Izvor: Piplmetar.rs, 14.Jun.2023, 04:35

Nole: “Zašto penzija?“

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je večeras da je u finalni meč Rolan Garosa pokušao da uđe kao u bilo koji drugi, ali da je znao da mu pobeda donosi istorijski rezultat.
„Znao sam kad sam ulazio u meč da je istorija na kocki, ali pokušavao sam da usmerim svoje misli kao da je bilo koji drugi meč u pitanju. Lagao bih kada bih rekao da nisam razmišljao da ova pobeda donosi istorijski trofej“, rekao je Đoković.
Đoković je danas u finalu Rolan Garosa >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << pobedio Norvežanina Kaspera Ruda, i tako stigao do 23. grend slem titule u karijeri.
„Ne želim da kažem da sam najveći, jer bi to bio pokazatelj nepoštovanja prema velikim šampionima u raznim erama koji su igrali na različit način. Raspravu o tome ko je najbolji igrač svih vremena prepuštam nekom drugom. Imam ogromnu veru i samopuzadanje u sebe i u sve što sam sposoban da uradim. Ovaj trofej je potvrda kvaliteta koji još uvek mogu da proizvedem“, dodao je Đoković.
Đoković je danas postao igrač sa najviše osvojenih grend slem titula u muškom tenisu.
„Putovanje još nije gotovo. Zašto da razmišljam o penziji ako osvajam grend slemove? Osećam se motivisano, insprisano. Radujem se Vimbldonu“, izjavio je Đoković.
Đoković je 2011. godine imao jedan osvojen grend slem, da bi u narednih 12 godina osvojio 22.
„Prilično pristojnih 12 godina za mene. Uspeo sam da vodim brigu o svom telu, pokazivao sam najbolje partije na grend slemovima, turnirima koji su bili najvažniji za mene. Ljudi pričaju ili o grend slemovima ili nedeljama na prvom mestu, uspeo sam da oborim rekorde u oba slučaja i to je neverov

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Tenis,   Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.