Ne verujem u zamrzavanje penzija

Izvor: B92, 03.Jun.2013, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne verujem u zamrzavanje penzija

Beograd -- Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović rekao je, gostujući u Utisku nedelje, da će se nepopularne ekonomske mere Vlade pre odnositi na plate nego na penzije.

On nije hteo da iznosi više detalja o ekonomskim merama o kojima su u nedelju razgovarali lideri tri vladajuće stranke, a pre toga i vrh SNS-a.

"U ovom trentuku nije razgovarano o zamrzavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << penzija i ne verujem da će takva mera biti primenjena. Pre će se doneti neka mera koja će se odnositi na plate, a ne na penzije", rekao je Stefanović.

Nebojša Stefanović je naveo da to znači da se počne od plata funkcionera, pa da se dalje vidi gde može da se štedi u javnom sektoru.

On najavljuje reformu javnih preduzeća, jer je sadašnji model njihovog funkcionisanja neodrživ. Stefanović dodaje da se javna preduzeća moraju reformisati, restrukturirati i da se mora naći dodatni način da se uštedi.

"Mi imamo dve stvari koje moramo da uradimo - jedna je da privučemo strane investicije i povećamo njihov priliv i druga je da se ide na štednju", rekao je Stefanović.

Politički analitičar Milan Nikolić je, gostujući u "Utisku nedelje", rekao da smatra da do jeseni sigurno neće biti zamrzavanja plata i penzija, posebno ako se ide na izbore.

"Sigurno da do izbora neće biti zamrzavanja, a posle, videćemo. Ono što je poseban i veliki problem je javna admisnitracija, jer sve stranke zapošljavaju svoje ljude u državi i njenim strukturama", rekao je on.

Tema Utiska nedelje su bili izbori u Zemunu i njihov uticaj na moguće vanredne izbore u Beogradu i na republičkom nivou.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.