Ne smemo dopustiti manje penzije

Izvor: B92, 11.Feb.2014, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne smemo dopustiti manje penzije

Beograd -- Forum žena SPS akcenat će u kampanji staviti i zalagati se za plate, penzije koje ih prate, obrazovanje na svim nivoima, zdravstvo i socijalnu zaštitu.

Prva ključna reč za koju će se kandidatkinje za poslanice iz SPS zalagati su plate i penzije, da ljudi žive od svog rada, rekla je potpredsednica socijalista Slavica Đukić Dejanović novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon sastanka Foruma žena i poručila da penzije ne mogu biti manje, a panzironeri lošije živeti, jer Srbija sebi to ne može dopustiti.

Prema njenim rečima, drugi važan cilj će biti da se omogući obrazovanje na svim nivoima za sve koji žele više od obaveznog obrazovanja, dok se treći odnosi na zdravstvenu, socijalnu i populacionu politiku.

Kandidatkinje za poslanice složile su se, kako je navela, da kampanja ne može biti polje za svadju već za nadmetanje ideja koje će gradajnima omogućiti da žive od svog rada a samim tim i bolji život.

Takodje, dodala je Đukić Dejanović, one će se zalagati i za napredak na polju EU integracija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SPS: Zapošljavanje, penzije i obrazovanje ključne oblasti

Izvor: RTS, 11.Feb.2014

Penzije u Srbiji moraju da prate plate, rekla je Slavica Đukić Dejanović posle sastanka sa kandidatkinjama SPS-a za poslanike. ..Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović poručila je danas, nakon razgovora sa kandidatkinjima te stranke za poslanice, da će ključne...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.