Naši rezultati kod nekih izazivaju histeriju

Izvor: B92, 12.Nov.2015, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Naši rezultati kod nekih izazivaju histeriju"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da su apsolutno svi ekonomski trendovi pozitivni, ali da je primetio da to kod nekih izaziva histeriju i nervozu.

Obraćajući se poslanicima u Skupštini Srbije on je podsetio da je zemlja bila kolapsu i pred bankrotstvom, a da sada nemamo nijedan negativni trend, da je za učinjene napopre dobijeno i priznanje MMF te da je Srbija jedna od dve zemlje koja u vreme trajanja reformi može da poveća plate i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << penzije.

Povećanja su, kako je rekao, u skladu sa ekonomskim pokazateljima i napretkom, izvozom i investicijama, rastom proizvodnje, ali će se, dodao je, plate i penzije i dalje povećavati u skladu sa ekonomskim napretkom.

Tom su merom povećana primanja za više do dva miliona građana, podsetio je i dodao da su pri tome sve isplate na vreme i "da nema nikakve prevare niti trikova".

"Uvek je redovno i uvek stiže na vreme, povećavamo onoliko koliko nam ekonomija raste", rekao je Vučić, uz opasku da oni ne povećavaju primanja "koliko im treba da dobiju izbore kao što su to neki radili nekada dok su bili na vlasti".

Premijer je upozorio na histeriju kod nekih zbog dobrih rezultata aktuelne vlasti i zaključio da te rezultate ne žele da vide samo oni koji su izgubili vlast.

Ponovio je da je "histerija veća nego bilo kada do sad" i naveo da kritičarima smetaju činjenice, a jedna od njih je da ćemo prvi put moći da kažemo da smo po svom obimu najveća ekonomija u bivšoj Jugoslaviji .

Ako uspemo u svemu što radimo javni dug će već u 2017. godini početi da pada, naveo je Vučić, uveren da što rezultati budu bolji to će kod nekih izazivati sve veću nervozu.

"Nervoza će biti veća zato što će morati da objašnjavaju da to što je bolje nije bolje, da sve što vide da ide dobro da ne vide dobro..." rekao je Vučić i ukazao da su ti isti povećavali penzije za 10 odsto u uslovima kada je inflacija bila 25 odsto, što znači da su im zapravo penzije bile smanjivane.

"Kod nas prevara nema-nulta je inflacija", zaključio je Vučić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.