Naser Orić traži srpsku penziju!

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2010, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naser Orić traži srpsku penziju!

Komadant Armije BiH u Srebrenici i nekadašnji specijalni pripadnik MUP Srbije, Naser Orić smatra da ima puno pravo da traži penziju od Srbije, jer je svoj posao, kako kaže, uvek radio "predano i pošteno", piše "Dnevni avaz".

Orić je za sarajevski list rekao da je "svaki posao u životu radio predano i pošteno", i dodao da je tokom svog radnog staža u Srbiji obezbeđivao veliki broj političara među kojima i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Slobodana Miloševića.

Trenutno penzioner Armije BiH, izjavio je da ima pravo na srpsku penziju i dodao da je uveren da će mu se određeni iznos isplaćivati kada se za to steknu zakonski uslovi.

"Išao sam gde god su me starešine rasporedile pa i na izvlačenje rudara iz rudnika u Kosovskoj Mitrovici. Dakle, moja penzija u Srbiji je pošteno zarađena. Nakon što sam se vratio iz Haga, u nekoliko navrata bio sam u Beogradu, gde sam obišao neke prijatelje, ali i našao advokata koji će regulisati moja prava iz penzijskog osiguranja", rekao je Orić.

Orić je napomenuo da će, kad počne da prima penziju na osnovu radnog staža u Srbiji, sav novac donirati deci poginulih ratnih drugova u Srebrenici.

Bivši zapovednik Armije BiH je podsetio da "on nije ratni zločinac", i da ga je sud u Hagu oslobodio svih optužbi za zločine nad Srbima za koje ga je tužilaštvo teretilo.

Naser Orić je, od 1987. godine do početka rata u BiH, radio u MUP-u Srbije kao specijalac. Radmilo Bogdanović, tadašnji ministar policije, uručio je 1990. godine pištolj sa posvetom Oriću kao nagradu za izuzetne zasluge.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.