Najviša penzija 102.266 dinara

Izvor: Glas javnosti, Beta, 06.Jan.2011, 07:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najviša penzija 102.266 dinara

BEOGRAD - Najviša penzija u Srbiji iznosi 102.266 dinara i nju prima 62 penzionera, rečeno je u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

U Srbiji ima ukupno oko 1,6 miliona penzionera. Najviša penzija je skoro 12 i po puta veća od najniže, takozvane poljoprivredne penzije. Najnižu penziju u Srbiji primaju poljoprivrednici, i ona iznosi 8.175 dinara. Poljoprivrednih penzionera ima oko 223.000.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Najbrojniji penzioneri - oni iz kategorije bivših zaposlenih kojih ima oko 1,3 miliona - prosečno primaju 21.764 dinara, a najniža penzija im je 11.088 dinara. Penzionera iz kategorije samostalnih delatnika ima oko 57.000, a njihova prosečna penzija iznosi 21.316 dinara.

PI je leglo neradnika i tupih ljudi. Sve kancelarije nabijene zaposlenima a ne radnicima. Niko to leglo neradnika ne moze da razbije. Na rad PIO ne bi se osetilo da polovinu zaposlenih izbace s posla. Kako koja stranka se docepa vlasti tako zaposljava svoje rodjake, komsije, prijatelje a one koji su radili ne otpustaju, novi neznaju o poslu nista a stari o poslu nece ni da cuju. Koliko oni penzija pojedu na plate i ostale beneficije sam bog zna. A narod bukvalno gladuje, ta kuga je resila da prepolovi broj stanovnika Srbije, sto manje stanovnika to se lakse manipulise ostatkom.

Apsolutno se slazem sa kolegom, ali bi jos samo dodao da nije to samo u toj sluzbi. SVE sluzbe drzave su kaen oko vrata, ne samo zbog budzetskog izdatka, vec i zbog NERADA.

Primer, drzava koje su formirane na istom principu i koje su udarile u dno je Grcka, Portugalija, Spanija, a one africke i arapske i da ne spominjem, jer 80% radne snage je bilo i danas jeste, zaposleno u "drzavi". Drzava ne moze da opstane na udaranju pecata! A vazno za clanak u naslovu:

Ko su tu penzioneri sa najvecim panzijama? Ima ih samo 61 i autor je mogao da nam nabroji bar troje, ali ni on, a ni redakcija nemaju petlju da pokazu da su to isto ljudi iz "aparata".

'Aparat" je upropastio onu drzavu (Yugoslavia), a sada ce i ovu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.