NAČELNIK U PENZIJI Terzić: Nisam dozvolio da policija bude ničija batina nego u službi građana

Izvor: Blic, 02.Mar.2016, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAČELNIK U PENZIJI Terzić: Nisam dozvolio da policija bude ničija batina nego u službi građana

Policijska uprava Novog Pazara od početka marta je bez načelnika, jer je doskorašnji šef ovdašnje policije Dragan Terzić penzionisan na lični zahtev.

On je zahtev za odlazak u penziju prosledio još početkom prošlog meseca, a od 1. marta je i zvanično u penziji.

- Na osnovu postignutih rezultata prošle godine, proglašeni smo za najbolju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << policijsku upravu u Srbiji. U Novom Pazaru sam proveo osam godina, stekao sam uslov za odlazak u penziju i na taj korak sam se odlučio u trenutku kada smo najbolja policijska uprava u zemlji. Sve što je urađeno je rezultat dobre koordinacije, saradnje i zalaganja svih policajaca i zaposlenih. Nasledniku želim da i dalje unapređuje rad policije za dobrobit svih građana ovog kraja - rekao je Terzić.

Tokom službovanja u Novom Pazaru, često je bio na meti političara, a njegovu smenu često su istovremeno tražile i vladajuće i opozicione stranke.

- Te zahteve nisam shvatao lično, jer sam siguran da bi tražili ostavku bilo koga da se našao na mom mestu. Jednostavno, lokalni političari su želeli da policiju stave pod svoju kontrolu, što sam sprečio i nisam dozvolio da policija bude batina u rukama bilo koga, već da služi građanima - rekao je Terzić.

On je u policiji radio 30 godina, od kojih je većinu proveo kao načelnik policijskih uprava u Pančevu, Alibunaru i Novom Pazaru. Radio je i kao savetnik Resora javne bezbednosti Ministarstva unutrašnjih poslova i rukovodilac štaba MUP-a za Kosovo i Metohiju.

Nakon njegovog penzionisanja, očekuje se da Ministarstvo unutrašnjih poslova uskoro imenuje novog načelnika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.