Momir Stojanović novi predsednik Srpskog nacionalnog veća KiM

Izvor: JužneVesti.com, 27.Feb.2024, 16:03

Momir Stojanović novi predsednik Srpskog nacionalnog veća KiM

Niški general u penziji i bivši direktor Vojno-bezbednosne agencije Momir Stojanović izabran je za novog predsednika Srpskog nacionalnog veća (SNV) Kosova i Metohije.

Nekoliko meseci od formiranja, Srpsko nacionalno veće KiM promenilo je predsednika. U svom saopštenju navode da je dosadašnji predsednik Nenad Kojić imao za cilj da "razbije SNV“, a sam Kojić je podneo ostavku.

Za novo predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << izabran je Stojanović koji je do sada bio član veća, a to je i on sam potvrdio Južnim vestima. Kaže, o planovima će govoriti sutra.

Predsedništvo je konstatovalo da je na doskorašnjeg predsednika izvršen pritisak i ucena sa ciljem razbijanja SNV. Predsedništvo je nakon rasprave, uz neprihvatanje obrazloženja konstatovalo ostavku i ocenilo da je, nažalost, doskorašnji predsednik Nenad Kojić prihvatio da učestvuje u razbijanju organizacije koja ga je samo dva meseca pre toga na Saboru jednoglasno izabrala za svog predsednika - kažu iz SNV-a.

Ovo veće su u novembru prošle godine formirali lokalni politički lideri sa Kosova, kao kontratežu Srpskoj listi. Pozivali su u decembru kosovske Srbe da na predstojećim izborima ne glasaju za listu „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“.

Momir Stojanović je penzionisan 2005. godine. Tužio je državu zbog nezakonitog penzionisanja i avgusta 2013. godine isplaćena mu je odšteta od 30.000 evra.

Zvanično se politički aktivirao 2007. godine, bio je prvo u SRS, pa na izborima 2008. u SPS, a od 2010. u SNS. Napustio ih je kasnije, 2016. osnovao je Grupu građana "Iskreno za Niš", a duži niz godina je oštar kritičar režima Aleksandra Vučića.

Više o biografiji Stojanovića možete pročitati u našoj rubrici Ko je ko.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.