Mali: Sutra kraj s isplatama; Ovi radnici će dobiti povišice

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 13:14

Mali: Sutra kraj s isplatama; Ovi radnici će dobiti povišice

Država Srbija vodi računa o životnom standardu svojih građana, što pokazuje i povećanje januarskih penzija od 14,8 odsto, čija isplata se sutra završava.

To je rekao ministar finansija Siniša Mali.

On je družeći se sa korsnicima Dnevnog centra i kluba za starije "Anđelka Trnavac" istakao da penzije u Srbiji rastu iz meseca u mesec, da se data obećanja ispunjavaju u dan i u dinar.

"Sa ovom povišicom prosečna penzija iznosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 390 evra, a planiramo da 2027. godine dostigne 650 evra", rekao je Mali.

Istakao je da su javne finansije Srbije stabilne i da ne postoji nijedan indikator koji tu stabilnost narušava.

Dodao je da je za dobre ekonomske rezultate velikim delom zaslužna visoka zaposlenost u zemlji i naveo da je u Srbiji zaposleno 2,36 miliona ljudi.

Ministar finansija Siniša Mali potvrdio je danas da će plate rudarima Resavice biti povećane za 10 odsto i naveo da je nađen način da ta isplata bude na komercijalnoj osnovi, a da ne bude iz tekuće budžetske rezerve i kroz povećanje subvencija.

"Čuli ste predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je zamolio da pronađemo način da rudarima u rudniku Resavica isplatimo uvećane zarade, s obzirom da su plate u javnom sektoru od januara povećane za 10 odsto. Bilo nam je važno da nađemo način i da kao što je predsednik rekao to ne bude iz budžetske rezerve niti kroz povećanje subvencija", rekao je on prilikom posete Dnevnom centru i klubu za starij "Anđelka Trnavac", odgovorajući na pitanje Tanjuga da li će rudari Resavice dobiti povišicu.

Dodao je da je nađen način da isplata bude na komercijalnoj osnovi, što je prema njegovim rečima za rudare najsigurnije, najbezbednije i dugoročno jedino pravo rešenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Penzija,   Isplata penzije,   Dinar

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali: Plate rudarima Resavice biće povećane za 10 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2024

Ministar finansija Siniša Mali potvrdio je danas da će plate rudarima Resavice biti povećane za 10 odsto i naveo da je nađen način da ta isplata bude na komercijalnoj osnovi, a da ne bude iz tekuće budžetske rezerve i kroz povećanje subvencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Obećana inflacija i neobećani dugovi: Lični stav Vojislava Guzine

Izvor: Danas, 10.Feb.2024, 08:10

Ova vlast, ne samo da nas ubeđuje da nam je bolje, već i da će nam biti uskoro još mnogo bolje. Kažu, za četiri godine, dakle krajem 2027. godine, prosečna plata će iznositi 1.400 evra, a penzija 650 evra, znači za 66,6 odnosno 91,1 odsto veća od plate odnosno penzije s kraja 2023. godine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.