Mali: Od 1. januara povećanje penzija za 5,4 odsto

Izvor: Beta, 28.Okt.2019, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Od 1. januara povećanje penzija za 5,4 odsto

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će 4. ili 5. novembra biti isplaćena pomoć penzionerima u iznosu od 5.000 dinara, a da će od 1. januara penzije biti povećane za 5,4 odsto.Gostujući na televiziji O2, ministar finansija rekao je da će penzije biti povećane po švajcarskoj formuli, gde se iznos penzije odredjuje na osnovu visine prosečne plate i inflacije."Povećanje plata u javnom sektoru, u rasponu od osam do 15 odsto, biće od novembarske plate koja se isplaćuje u decembru. Medicinske sestre će dobiti povećanje od 15 odsto, a prate ih doktori sa 10 odsto, dok će zaposleni u državnoj upravi imati povećanje od osam odsto", naveo je Mali.Kako je prenelo Ministarstvo finansija, Mali je izrazio očekivanje da će ove godine privredni rast iznositi 3,5 odsto, "a možda i 3,6 ili 3,7 odsto"."Očekujem da će biti i do 3,7 odsto. Pre svega, imate eksterne faktore koji utiču na tu stopu rasta, usporavanje ekonomije u Nemačkoj i Italiji koji su naši najveći spoljnotrgovinski partneri, ali s druge strane povećane investicije kod nas, pogotovo u gradjevinarstvu, dovele su do toga da uprkos usporavanju imamo stopu rasta od 3,5 odsto, a za sledeću godinu cilj nam je četiri odsto", naveo je Mali.Mali je ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Mali: Od 1. januara povećanje penzija za 5,4 odsto

Izvor: Danas, 29.Okt.2019, 01:11

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će 4. ili 5. novembra biti isplaćena pomoć penzionerima u iznosu od 5.000 dinara, a da će od 1. januara penzije biti povećane za 5,4 odsto. Članak Mali: Od 1. januara povećanje penzija za 5,4 odsto se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.